Útkövető

Tartalom megjelenítő

EXIMBANK refinanszírozott kedvezményes kamatozású lízing exportőröknek

A konstrukció előnye a kedvezményes árazás, amit az EXIMBANK (Magyar Export-Import Bank Zrt.) kedvezményes refinanszírozási programja tesz lehetővé.

A konstrukció legfontosabb tulajdonságai:

Lízingbe Vevők köre: Hazai exportáló vállalkozások, amelyek exportjuk fokozása céljából eszköz vagy ingatlanberuházást terveznek, és ehhez kedvezményes finanszírozási formát keresnek.

Lízingfinanszírozás típusai: Zárt vagy nyílt végű pénzügyi lízing (visszlízing), operatív lízing

Lehetséges lízingtárgyak: Ingatlanok, illetve termelőeszközök az EXIMBANK termékleírásában megadott lista szerint. FONTOS: személyautók és mezőgazdasági gépek ebben a konstrukcióban nem finanszírozhatók.

Általános paraméterek:

  • Devizanem: EUR
  • Minimum lehívás: 15 000 EUR
  • Futamidő: minimum 24 hónap, maximum 60 hónap

Néhány lízingspecifikus paraméter:

  • Maradványérték refinanszírozására a konstrukcióban nincsen lehetőség. Ilyen esetben speciális (kombinált) finanszírozási megoldásokat kínál a Raiffeisen Lízing egyedi igényekre szabva.
  • Egyenletes tőketörlesztés vagy annuitás alapú lízingdíjfizetés lehetséges csak.
  • A Lízingbe Vevő vállalja, hogy a lízingszerződés hátralévő teljes futamideje alatt minimum akkora export árbevételt realizál, amennyi a lízingfinanszírozás összege.

Árazás: Fix kamatozású a teljes futamidő alatt, a Lízingbe Adó által a Lízingbe Vevő részére felszámítandó kamat maximum CIRR+4% p.a. lehet.

Személyre szabott ajánlatunkat keresse ügyintézőinknél. További felvilágosítással, készséggel állnak kollégáink rendelkezésére.